Rhblubben » Specials » Overzicht computervirussen
Rhblubben: Informatie van A tot Z

Overzicht van alle soorten computervirussen

De paranoia slaat bij veel mensen al toe als de computer wordt aangesloten op het internet en er zit nog geen virusscanner op. Daarom is het belangrijk om te weten wat een computervirus nu precies is, en wat een computervirus juist doet.
De eerste computervirus was niet echt bedoelt als virus. Het was een programmeer fout maar, het was wel het begin van alle ellende. Tegenwoordig worden virussen geschreven om zo veel mogelijk schade aan te brengen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te weten wat de verschillende soorten virussen zijn en hoe ze werken. Als je dat eenmaal door hebt is het bestrijden ook veel eenvoudiger.

Op dit moment behoren de volgende artikelen bij deze special:
Alles over een Trojan Horse
Alles over een bootsectorvirus
alles over een macro virus
alles over een worm virus

Alles over een Trojan Horse

Wat is een Trojan Horse, wat doet een Trojan Horse, hoe kom ik er weer van af en hoe kom ik er achter dat ik een Trojan Horse heb. Dit allemaal wordt besproken in deze artikel. Als er na het lezen van…

Alles over een Bootsectorvirus

Wat is een bootsectorvirus, wat doet een bootsector virus, hoe kom ik er weer van af en hoe kom ik er achter dat ik een boot sector virus heb. Dit allemaal wordt besproken in deze artikel.

Alles over een worm virus

Wat is een worm virus, wat doet een worm virus, hoe komt een worm virus op mijn pc, hoe verwijder ik een worm virus, hoe kan ik het voorkomen dat zijn vragen wie in dit artikel aan bod komen.
Gepubliceerd door Rhblubben op 12-08-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!